הבעיה היחידה שהמשפחה תרצה שתכינו אותה הרבה אז תתכוננו לזה.
המתכון לשלושה מגשים של תנור סטנדרטי.
חומרים לבצק:
1.25 ק"ג קמח2 כפות שמרים יבשים
1 כף שטוחה סוכר
1 כף מלאה מלח
1/2 כוס שמן
מים פושרים לפי הצורך
חומרים לרוטב:
5 כפות שמן2 כוסות מים
כפית מלח
פלפל שחור
כף פפריקה אדומה
כף שטוחה זעתר
כפית אורגנו
2 בצלים קצוצים
5 כפות גדושות רסק עגבניות
500 גר' גבינה צהובה
זיתים, בצל, טונה לתוספות
אופן הכנת הבצק:
לנפות את הקמח ולערבב עם השמרים בקערהלהוסיף את המלח והשמן.
להוסיף מים פושרים עד שנוצר בצק אחיד ורך
לכסות בשקית ניילון
להתפיח את הבצק כשעה
אופן הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל עד הזהבה,מוסיפים את כל החומרים
מבשלים על אש נמוכה כ 10 דקות
להוסיף מלח לפי הטעם
לאחר שהבצק והרוטב מוכנים:
לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים ולפתוח כל חלק שיתאים לגודל התבנית.לשמן כל תבנית ולהניח את הבצק.
להוסיף רוטב, גבינה צהובה ותוספות בנדיבות
לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות
לאפות בחום בינוני כ 45 דקות
בתאבון