עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה

שלחו להדפסה

שבוע 33 להריון

פורסם: 05.07.2011
בשלב זה של ההריון, את כבר בוודאי מרגישה התכווצויות שרירים וכאבים לא סדירים באופן קבוע. את בטח שואלת את עצמך לא אחת – האם זה הדבר האמיתי? אולי התינוק שלי מקדים וזוהי תחילתה של לידה?
חשוב לדעת, שצירים אפקטיביים הם סדירים ותכופים (יותר מארבעה צירים בשעה). מחסור בנוזלים עשוי להביא צירים. לכן אם את מרגישה כאבי בטן מדאיגים – שתי המון מים (ליטר מים – ארבע או חמש כוסות מים גדולות ומלאות) או מיץ, שיכבי בניחותא וסיפרי את תנועות העובר. אם את מרגישה לחץ או חרדה, נסי להירגע, ואם את מרגישה שהכאבים אינם פוסקים – ייתכן שכדאי לבדוק מה קורה, באמצעות מוניטור או בדיקה אצל רופא.

עוד סממנים שיכולים לעורר לפעולה הם ירידת מים והתפוקקות של הפקק הרירי. מומלץ, אם יש לך חשד שירדו המים או שפגשת את הפקק הרירי, לפנות ללא דיחוי לקבלת סיוע רפואי. עם זאת, חשוב שתדעי, ששני הסימנים האלה אינם בהכרח מעידים על לידה שתבוא עוד היום. עם קצת מזל, תצליחי "לסחוב" את התינוק שלך בבטן עוד לפחות ארבעה שבועות, עד להבשלה כמעט מלאה של הריאות.

מי השפיר ברחמך הגיעו כעת לשיא מבחינת הכמות, והשיליה שוקלת חצי קילוגרם בקירוב. השיליה על פי רוב משתרשת בחלק העליון של הרחם, וכאשר השיליה ממוקמת באופן לא שגרתי ייתכן שיהיה לשקול לידה קיסרית או ליידע את הצוות הרפואי הנוכח בעת הלידה.


מה קורה עם התינוק שלך?

התינוק שלך מעלה במשקלו בערך 250 גרם (כרבע קילו) בכל שבוע, והוא כבר כמעט "מבושל" – תינוקות שנולדים בשבוע 33 להריון נחשבים פגים וזקוקים לעיתים להשגחה והנשמה, אולם הם בדרך כלל נולדים בריאים וללא סיבוכים מיוחדים.
השומן שתינוקך אוגר כעת תפקידו לסייע לתינוק לווסת את חום גופו לאחר הלידה, מלאכה שייקח זמן עד שהוא ישלוט בה. זו הסיבה לכך שיש להלביש תינוק בן יומו בקפדנות ובזהירות, ומומלץ קצת יותר חם ממה שלובש אדם בוגר, למשל אמא שלו.



בדיקות, טיפולים, סידורים...

בשלב זה, הבדיקות היחידות שאת עדיין צריכה להקפיד עליהן הן –
מעקב גדילת העובר, הערכת משקל ובחינת המנח שלו, בערך פעם בשבועיים, אצל רופא הנשים שלך
מעקב אחר לחץ הדם שלך, ולעיתים גם רמת החלבונים בשתן, על פי רוב אצל אחות טיפת חלב.
מעבר לכך, עלייך רק להעביר את הזמן, עד שהתינוק שלך ייוולד, ותוכלי סוף סוף לראות – מי היה זה שבעט לך בבטן בחצי השנה האחרונה, מי היה זה שאליו דיברת כל כך הרבה פעמים בלילות ללא שינה, מי היה זה שכל כך דאגת לשלומו והתרגשת לבואו...


נקודות לזכור לשבוע זה:

חוסר בנוזלים יגרום לצירים ואף ללידה מוקדמת. הקפידי לשתות מים צוננים בשפע.

אם את חשה עקצוצים כתוצאה מזרימת דם מופחתת לגפיים, הירדמות של הגפיים, כאבים ומיחושים – זה הזמן לא לוותר על פעילות גופנית – מיתחי את השרירים שלך לפני שאת הולכת לישון, זה יסייע לך לישון בשקט. מיצאי שיעורי פעילות גופנית שמתאימים למצבך (יוגה או פעילות במים לנשים הרות מומלצים במיוחד), ותברכי על כך לאחר הלידה.

צפי בסרטון התפתחות העובר שבועות 28-37: