עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה
שלחו להדפסה
שבוע 35 להריון
פורסם: 12.07.2011
מכירה את המשפט המפורסם – "הריון נמשך שמונה חודשים ושנה"? אם עד עכשיו לא הבנת בדיוק מה הכוונה, עכשיו את ללא ספק מבינה אותה היטב. שבוע 35 להריון הוא השבוע האחרון של החודש השמיני להריונך, ובקרוב את נכנסת לחודש התשיעי והאחרון להיותך הריונית... החודש האחרון לפני תהפכי לאמא של התינוק שגדל ברחמך.
בשבוע זה, מוטב שתהיי מאורגנת, פחות או יותר, לקראת הלידה הקרבה.
תיק הלידה שלך צריך להיות מוכן ומחכה במקום גלוי. בתוכו, כל הדברים שתצטרכי לקחת איתך לחדר הלידה ולאישפוז שלאחריו. לידו, פתק עם כל הדברים החסרים בתיק ומוכנים במקום אחר – אם לא ארזת את מברשת השיניים שלך (כי את אוהבת את שלך ורוצה להשתמש בה עד לרגע האחרון), תרופות או תוספי מזון שאת לוקחת בקביעות, את המטען של הפלאפון, משהו לשתות, משהו לאכול (בעיקר עבור המלווים שלך) – כיתבי לך על דף נייר את רשימת הדברים שיש להוסיף ברגע האחרון לתיק הלידה, עברי על הנייר עם בן זוגך או המלווים שלך ללידה, והניחי את הנייר על תיק הלידה. מי שיתפוס את התיק תוך כדי ריצה לאוטו לקראת הנסיעה הגורלית – לא יוכל להתעלם מהפתק שלך, ויזכור לארוז את החוסרים...
אם ילדת בעבר
בניתוח קיסרי, או אם יש סיבה לחשוד שתלדי הפעם בניתוח קיסרי, כדאי בשלב זה לנטר את ההריון שלך מקרוב, ולקבוע במידת האפשר איך תרצי (או איך יתאפשר לך) ללדת הפעם. אין סיבה לחשוב שאם ילדת בעבר
בניתוח קיסרי לא תוכלי ללדת הפעם בלידה טבעית, אולם חשוב לוודא את
מנח העובר ועובדות משמעותיות נוספות, וכדאי, אם מתגלה צורך או רצון ללדת בלידה קיסרית, לברר את האפשרויות ולקבוע תור ללידה קיסרית בבית החולים המועדף עלייך.
השבוע, בבדיקות השגרתיות אצל רופא הנשים שלך, ייתכן ויתחילו לנטר את מצב הנרתיק שלך – ויעקבו אחר סימני פתיחה וסימני מחיקה. אם יימצאו כאלה – תדעי שאת בדרך הנכונה, והלידה שלך כבר התחילה. מרגע שמתגלים סימני פתיחה ומחיקה של הנרתיק יכולים לעבור מספר שעות או מספר שבועות עד תחילת הלידה בפועל, אולם עדיין ניתן לומר בביטחון, כי התהליך החל, והגוף שלך מתחיל להתכונן לקראת הלידה...
מה קורה עם התינוק שלך?
התינוק שלך אולי מרגיש אינטואיטיבית שזמנו (או זמנה) ברחם מתקצר, והוא גדל בימים אלה, ובשבועות האחרונים שלו ברחם, בקצב מסחרר. בשלב זה, הוא צפוי לשקול בערך 2.5 ק"ג, ואורכו כ 50 ס"מ, אם כי בשלב זה כבר ישנם הפרשים גדולים בין עובר אחד לחברו.
מתחת לעורו מתבססת שכבת שומן שתסייע לו לשמור על חום גופו לאחר הלידה והחשיפה לאוויר בפעם הראשונה, אם ברחמך תינוק זכר, האשכים שלו משלימים את מסעם לכיוון שק האשכים.
בשבוע 35 והלאה העובר מתחיל להתבסס באגן, לכן האיזור הגבוה שלו (בשלב זה, אנחנו מקווים שהאיזור הגבוה שלו הוא הטוסיק שלו, אם הוא כבר התהפך) כבר לא לוחץ על הסרעפת שלך. ייתכן שביסוס ראש התינוק באגן גורם לפירוד והתרחבות עצמות האגן שלך – אל תדאגי. אגן רחב יותר יקל על הלידות הבאות שלך...
בשבוע 35 להריון התינוק שלך כבר כמעט "מוכן" לגמרי, ואם יוולד בשלב זה הוא כנראה לא יצטרך סיוע נשימתי או טיפול רפואי אחר (אבל הוא עדיין ייחשב פג, כמו כל תינוק אחר שנולד טרם שבוע 37).
בדיקות, טיפולים, סידורים...
חשוב להמשיך במעקב אצל רופא הנשים, לניטור גדילת העובר,
המנח שלו ומוכנותו ללידה, וכן ניטור מצבך, כולל חלבונים בשתן, וספירות דם.
פרט לכך, זיכרי להמשיך לאכול נכון ועל פי מידת האפשר להמשיך ולהתעקש על פעילות גופנית ברמה כל שהיא, במיוחד אם צפויה לך לידה ואגינלית, ובמיוחד אם זו לך הלידה הראשונה.
צפי בסרטון התפתחות העובר שבועות 28-37:
אתר אמהוּת לא מהווה תחליף לחוות דעת מקצועית של מומחה חיצוני. הנהלת האתר מתנערת מכל אחריות לכל נזק שנגרם או עלול להיגרם עקב השימוש באתר.
כל הזכויות שמורות © 2011 - www.motherhood.co.il