עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה
שלחו להדפסה
ציוד ללידה – איך מתארגנים ללידה מוצלחת?
פורסם: 19.05.2011
תשעה חודשים – לא תמיד קלים, של יצירת חיים חדשים בתוכך, יסתיימו באירוע מרגש, משנה חיים, מאמץ, ומן הסתם גם מפחיד – הלידה. לקראת השליש השלישי של ההריון מתחילה כל אישה לחשוב ולתכנן את הלידה שהיא מאחלת לעצמה, וכנראה שגם מי שנושאת ברחמה את הילד השישי שלה, מוצאת את עצמה עוסקת בלידה.
את יכולה כיום לבחור סביבה ותמיכה לקראת הלידה, מבין אינספור בחירות, ולצייד את עצמך ללידת חלומותייך. אין גבול לציוד שתוכלי לקחת איתך ללידה. במאמר זה נסקור את הציוד שעשוי לסייע לך במהלך הלידה. במאמרים הבאים נסקור את הציוד שכדאי שתכיני לקראת הלידה, שיסייע לך במהלך השהות בבית החולים ולקראת השיבה עם הזאטוט החדש הביתה.
ציוד לחדר לידה – לא הרבה מדי...
לקראת
שבוע 35, בהנחה שההריון שלך תקין, מומלץ שתיק הלידה שלך יהיה מוכן וארוז. על התיק הדביקי פתק עם כל מה שתרצי לקחת ואת לא יכולה לארוז מראש – נעלי הבית החביבות עלייך, מים, מברשת שיניים, חטיפים למלווים אותך בלידה, וכדומה. הקפידי לתדרך את שותפייך למסע, כיצד למלא את התיק ברגע האמת - איפה כל דבר ומה לארוז היכן.
ארזי את הציוד לחדר לידה ואת הציוד לבית היולדות בנפרד. אין סיבה שהתיק הענק של בית היולדות ילווה אתכם
לחדר לידה, אם יש מי שיסחב אותו עבורך לחדרך לאחר שתתאשפזי בבית היולדות. לחדר הלידה תצטרכי תיק קטן עם מספר דברים – הביאי אותם בלבד, והקפידי לארגן לעצמך הליכה נוחה ונתמכת אל חדר היולדות.
מה תצטרכי בחדר הלידה?
ראשית חוכמה – קחי תעודת זהות, שלך ושל מלווייך. תצטרכי אותה על מנת להתאשפז.
קחי את כל ניירות מעקב ההריון, ובמיוחד את בדיקת הדם האחרונה שמראה את כמות טסיות הדם שלך, על מנת שתוכלי לקבל אפידורל ללא דיחוי, אם תבחרי בכך. כל מידע רפואי אחר שיהיה בו צורך, כמו רגישות שלך לתרופות וכדומה – יש לקחת איתך ולהציג בפני הרופאים והצוות הרפואי המטפל.
אולי תרצי ללדת בחלוק שלך, אולי תרצי דווקא ללכלך את חלוק בית החולים, דבר אחד בטוח – את תצטרכי גרביים. אף אחד לא יודע מדוע חדר לידה הוא קר כל כך, אבל לרובינו קופאות כפות הרגליים במהלך הלידה, ולכן, הביאי איתך גרביים מפנקות, שלא אכפת לך לא להחזיר הביתה (ייתכן שהן תתלכלכנה).
קחי איתך קשים או בקבוקי ספורט. מאוד לא נוח לשתות מכוס או מבקבוק רגיל בין הצירים. קחי איתך בקבוק גדול מלא במים, ובקבוק קטן ריק שאפשר יהיה למלא מפחית שתקנו במקום, או עם מיץ ממותק שחביב עלייך.
בקבוק שמן שקדים סגור וחתום, יאפשר למיילדת לעסות את חייץ הנקבים שלך במהלך הלידה ולהפחית את האפשרות שיווצר חתך או קרע בעורך וייאלצו לתפור אותך לאחר הלידה. המיילדת לא תשתמש בשמן שאינו חדש וסגור, לכן קני מבעוד מועד בקבוק קטן של שמן שקדים ושימרי אותו בתיק הלידה שלך. אם תבחרי לעסות את איזור החיץ שלך כהכנה ללידה, השתמשי בבקבוק נוסף של שמן שקדים עבור העיסויים שיקדימו ללידה.
מה לא תצטרכי, אבל אולי תרצי איתך?
אם את מתכננת להעביר את הצירים על כדור פיזיו – אנו ממליצים לך לברר אם יש כדורים בחדרי היולדות. לסחוב כדור פיזיו זה עניין כל כך מסורבל, ובמרבית חדרי הלידה יש כאלה בשפע.
אם את רוצה לייצר לעצמך אווירה רגועה, את מוזמנת להביא לעצמך כל אביזר שיסייע לך להגיע לרגיעה הזו – אביזרי ריח (כמו קטורת או מבער שמנים), מוסיקה, וכדומה – מה שיעשה לך נעים.
אם בנית
תכנית לידה, כדאי שתעברי עליה עם מלווייך ותדפיסי אותה במספר עותקים – אחד לכל אחד ממלווייך ועוד כמה עותקים עבור הצוות הרפואי.
אם השתמשת טרם הלידה במרגיעים הומיאופתיים כמו רסקיו או טראומיל – קחי אותם איתך למהלך הלידה.
מה עוד כדאי לקחת לחדר הלידה?
המלווים שלך עשויים לבלות שעות רבות בחדר הלידה. חטיפי אנרגיה, פירות, ושתיה יכולים להועיל להם מאוד.
את יכולה להביא איתך גם משהו לתינוק שלך – כובע או שמיכה שיחליפו את הביגוד המהוה שיסופק לו מטעם צוות בית החולים מייד לאחר הלידה.
מצלמה, פלאפון, מטענים לפלאפונים, וכסף קטן למכונות החטיפים והשתייה עשויים גם הם להוכיח את עצמם כיעילים בשעות משמעותיות אלה.
אתר אמהוּת לא מהווה תחליף לחוות דעת מקצועית של מומחה חיצוני. הנהלת האתר מתנערת מכל אחריות לכל נזק שנגרם או עלול להיגרם עקב השימוש באתר.
כל הזכויות שמורות © 2011 - www.motherhood.co.il