עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה
שלחו להדפסה
מושב בטיחות לרכב או סלקל?
פורסם: 17.11.2013
מושב בטיחות לרכב הוא אחת הרכישות המשמעותיות וההכרחיות שתעשו לכבוד התינוק החדש שלכם - למעשה, ברוב בתי החולים בארץ לא יתאפשר שחרור תינוק לביתו בלי להוכיח שיש
מושב בטיחות מתאים במידה והוא מתוכנן להגיע לבית החדש שלו ברכב (ולא ברגל).
מעבר לחוקים ולהנחיות, מושב בטיחות הוא באמת הכרחי, והוא ישמור על הגוזל שלכם כשהוא ברכב.
ישנם שני מוצרים שיכולים לתת מענה לתינוק שלכם, בתנאי שהוא שוקל מעל שני קילוגרם -
האחד הוא הסלקל הקליל והנוח, זה שאינו מתחבר לרכב באופן קבוע, שאפשר לשאת אותו עם התינוק פנימה והחוצה מהרכב, הוא מתאים ממש לחודשים הראשונים של חיי התינוק (עד בערך 10 ק"ג או כ 70 ס"מ).
המוצר השני הוא מושב הבטיחות, שהוא יותר מסיבי, הוא מעוגן לרכב בחיבורים שקשה יותר לפרק והוא אינו מיועד לנשיאה מחוץ לרכב.
שני המוצרים מאפשרים נסיעה בטוחה לתינוק, אבל כל אחד מהם מציע יתרונות אחרים.
מה צריך תינוק על מנת לנסוע בביטחה?
לא משנה במה אתם בוחרים, חשוב שתקפידו על כמה כללים:
התינוק שלכם חייב להיות בגודל ובמשקל שמתאים למושב שבחרתם, בכל עת (גם במהלך השימוש במושב).
מיקום המושב של התינוק חייב להיות כך שפניו יהיו נגד כיוון הנסיעה. כלל זה מאפיין רק הסעה של תינוקות רכים - ברגע שיגדל יוכל לשבת כשפניו עם כיוון הנסיעה (אבל זה כבר לא יהיה בסלקל).
מה היתרונות של סלקל?
סלקל בעיקר מציע ניידות. הסלקלים בדרך כלל הם זולים יותר ממושבי הבטיחות, והיתרון הגדול שלהם הוא שלא קשה להפריד אותם מהרכב ואפשר לשאת בהם את התינוק. למשל, אם התינוק נרדם ברכב ואנחנו רוצים להוציא אותו בלי להעירו - המעבר לסלקל יכול לספק את זה. אפשר לקחת אותו ביחד עם הסלקל, להסתובב, לשתות קפה בנחת, להחזיר אותו לרכב וכל זה בלי להפריע את מנוחתו.
דוגמה נוספת היא אם אנחנו משתמשים במספר רכבים או ברכבים ציבוריים - הסלקל מאפשר ניידות מרכב לרכב בקלות.
עוד, אם העגלה שבחרנו מגיעה עם סלקל - נוכל לנתק את הסלקל מהרכב ולהעביר אותו לבסיס העגלה מבלי להוציא את התינוק ולהעביר אותו בין מושבים.
מה היתרונות של מושב בטיחות?
מושב בטיחות מתאים לטווח זמן גדול יותר - הוא מתאים לשימוש ממשקל של כשני ק"ג ו - 48 ס"מ, ועד למשקל של 18 ק"ג ומעל מטר אחד (חשוב לוודא - דגמים שונים של מושבי בטיחות מתאימים לגבהים ומשקלים שונים - וודאו תמיד שמושב הבטיחות או הסלקל שאתם משתמשים בו מתאימים בדיוק למימדי התינוק שלכם).
ניתן בדרך כלל להתקין אותו גם בכיוון המתאים לתינוק (כך שפניו נגד כיוון הנסיעה) וגם בכיוון המתאים לילד גדול יותר
אז מה עדיף?
הבחירה בין סלקל למושב בטיחות הוא עניין של העדפה אישית. אם תרכשו סלקל, תצטרכו להחליף אותו בסביבות גיל חמישה חודשים למושב בטיחות שמתאים לפעוט שכבר יושב. מצד שני, אם חשובה לכם הניידות ומימדיו הקטנים בדרך כלל של סלקל, כדאי שתבחרו את הסלקל הקל ביותר שתמצאו. חשוב לבחור מוצר שעמד בתקנים ובמבחני ריסוק, על מנת לספק לגוזל החדש הגנה מירבית כשהוא נמצא על הכביש.
אתר אמהוּת לא מהווה תחליף לחוות דעת מקצועית של מומחה חיצוני. הנהלת האתר מתנערת מכל אחריות לכל נזק שנגרם או עלול להיגרם עקב השימוש באתר.
כל הזכויות שמורות © 2011 - www.motherhood.co.il