עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה

שלחו להדפסה

שבוע 2 להריון

פורסם: 16.05.2011
השבוע התינוק שלך נוצר, הזקיק שהמתין בשחלות נשאב אל החצוצרה ומתחיל את מסעו אל הרחם. בדרכו, הוא יפגוש את הזרע של אבא שלו, וביחד הם ירכיבו זיגוטה – זהו התא האנושי הגדול ביותר. הזיגוטה – היא העובר במצבו הראשוני, ממשיך להתגלגל אל הרחם, שם הוא שוקע בתוך רירית הרחם, בצמוד לדפנות הרחם, ומתחיל להתחלק.

לקראת סוף השבוע הזה, כארבעה עשר יום מתחילת הווסת, צפוי להתרחש הביוץ.
לא אצל כל הנשים מתרחש ביוץ בשבוע השני שלאחר הווסת, ולכן זהו אינו אמדם מדוייק או תאריך אחיד לזיהוי תחילת ההריון שלך. עם זאת, נשים רבות מתארות תחושת אי נעימות או אף כאב בצד אחד של הגוף, באיזור הבטן התחתונה, בימי הביוץ.

הביוץ נמשך בין עשרים וארבע שעות לארבעה ימים, במהלכו יכול זרע לפגוש את הביצית ולהפרות אותה. ברגע המפגש של הזרע עם הביצית נוצר התינוק, ומאפיינים רבים שלו נקבעים. למשל, כבר ברגע הראשון לחייו, נקבע אם הילד שלך יהיה בן או בת.

במהלך השבוע הזה תינוקך הוא צביר תאים קטן ועוד אין לו דופק. בשלב זה עוד בלתי אפשרי לדעת שאת בהריון. בקרוב, ייתכן שתתחילי לחוש שינויים במצב הרוח, אולם אלה סימנים מאוד לא מדוייקים... אנחנו בטוחים שבשלב זה את משתוקקת לדעת על התינוק שנח ברחמך, אולם אל דאגה, צפויה לכם עוד מערכת יחסים ארוכה – בתוך הבטן, ולאחר מכן מחוץ לה.


מה קורה עם התינוק שלך?

התינוק שלך מתחיל את חייו בשבוע זה. הוא מתחיל כתא בודד, ומתחלק בקצב מהיר. בשלב זה, התאים הם כולם תאי גזע, ללא מבנה מיוחד. בהמשך, יתחלקו התאים לפי מיקום ותפקוד, ויהפכו לתאים שירכיבו את איבריו, את המערכות הפנימיות שלו, וכדומה.


בדיקות, טיפולים, סידורים...

בשבוע זה אינך צריכה לדאוג לכלום, אם כי זה הזמן לדאוג לעצמך – התפנקי ונוחי, את צפויה להיכנס בקרוב לתקופה לא קלה – הן מבחינה פיסית והן מבחינה רגשית. עכשיו הזמן ללמוד, לקרוא, לעשות דברים שאת דוחה הרבה זמן, לסיים דברים שלא הספקת עדיין לסיים, וכדומה. זה יאפשר לך לחוות את קסם ההריון שלך בנינוחות, ולאחר מכן יקל את המעבר לאימהות.

אם אין לך רופא נשים שאת סומכת עליו, זה הזמן לחפש אחד. אם יש לך כזה, זה הזמן לבקש ממנו הפניה להשלמה של בדיקות גנטיות, במידה ועדיין לא עברת בדיקות אלה, או שעברת אותן לפני זמן רב והן לא אקטואליות.

אל תשכחי להזין את עצמך במזון בריא ועשיר, לצרוך שפע של ירקות טריים, פחמימות מלאות, סיבים תזונתיים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים, לשתות לפחות שני ליטרים של מים (לא מיץ ממותק ולא שתיה חמה) ביום, ולשלב פעילות גופנית בשיגרת יומך.


נקודות לזכור לשבוע זה:



צפי בסרטון התפתחות העובר שבועות 1-9: