עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה

שלחו להדפסה

שבוע 25 להריון

פורסם: 19.06.2011
הבטן "משתלטת על חייך", ועימה אולי חוזרות כמה מהתופעות שחשבת שנפטרת מהן כבר – בחילות, צרבות, וקשיים בעיכול. תעזרי לעצמך אם תקפידי לאכול ארוחות מזינות ובריאות, בכמויות קטנות, ועל פני מספר רב של פעמים לאורך היום.

עם כל שבוע שחולף את אולי מופתעת מכמה עייפה וחסרת תזוזה את הופכת להיות עם ההריון הזה – הבשורות הטובות היחידות שנוכל לספק לך הן, שכרגע את במצב הטוב ביותר שתהיי בו עד לאחר הלידה... הגוף הופך כבד וגם הנפש הופכת איטית (את זה קצת קשה יותר להסביר, אבל זו עובדה... נשים בהריון לא רק זזות יותר לאט אלא גם חושבות יותר לאט..) – אז קחי את הזמן ואל תכבידי על לוחות הזמנים שלך.

ייטב לך אם תקפידי לאכול נכון, ותתעקשי על פעילות גופנית במהלך ההריון. שיעורי התעמלות במים לנשים בהריון, או שחיה, יוגה לנשים בהריון, וכדומה, יעשו פלאים ליכולת שלך במהלך ההריון, וחשוב לא פחות – בזמן הלידה.

שנתך הופכת יותר ויותר קלה ומופרעת – מעבר לקימות התכופות לשירותים, קשיי הנשימה, הקושי למצוא תנוחה שתביא מרגוע לגוף שלך שצורתו, מה אפשר לעשות, משונה, והקושי הכללי להירדם לקראת שעת השינה, כנראה שמדי פעם את חולמת חלומות מוזרים (כבר יצא לך לחלום שאת יולדת ארנב או חתלתול?...). כריות הריון איכותיות או כריות רבות רגילות שירפדו את איזור הגב התחתון, הבטן והרגליים, יקלו על שנתך.


מה קורה עם התינוק שלך?

התינוק שלך, שכבר יש לו את כל איבריו, עסוק כעת בגדילה והתפתחות האיברים (בעיקר הריאות), והוא ממשיך להתנפח כמו כדור של קסם בתוך רחמך – השבוע הוא יכול להגיע למשקל המדהים של 800 עד 900 גרמים, ובקרוב ישקול קילו שלם!
לאחרונה התפתח אצל העובר שלך האיזור באוזן שאחראי על שיווי המשקל שלו, כך כעת הוא יכול לחוש אם הוא ישר או הפוך.
הנחיריים שלו נפתחים, וראייתו מתחדדת. עמוד השידרה שלו מתפתח, על מפרקיו.


בדיקות, טיפולים, סידורים...

עדיין לא מאוחר לבצע בדיקת העמסת סוכר על מנת לשלול קיום סכרת הריונית..
אם בדיקת העמסת הסוכר שלך מביאה עימה תוצאות חורגות מהנורמה – תתבקשי להיבדק גם בבדיקת העמסת סוכר מלאה (OGTT).


נקודות לזכור לשבוע 25 להריון:

מכיוון שעם הלחץ המתגבר של הרחם והבטן הגדלה על איברי מערכת העיכול, עולה הסיכון להיווצרות טחורים, וכן נטילת ברזל מגבירה את הסיכון לעצירות, מומלץ לשים לב שהתזונה שלך תהיה כזו שמעודדת יציאות – צרכי סיבים תזונתיים, מוצרים קלים לעיכול ובריאים, שפע של מוצרי חלב (לא בסמוך לנטילת הברזל היומי שלך), והימנעי מפחמימות פשוטות כמו כמויות גדולות של לחם, אורז לבן, פסטות, וכדומה. הקפידי לשתות מים לרוב, והימנעי ממשקאות כמו קפה, תה, וכיוצא באלה.

צפי בסרטון התפתחות העובר שבועות 21-27: