עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה

שלחו להדפסה

שבוע 29 להריון

פורסם: 29.06.2011
אין הרבה חדש, לא במצבך ולא במצב העובר שלך – שניכם גדלים לאט לאט, ולפחות אחד מכם מתחיל כנראה למצות את עניין האירוח הזה... הכאבים ואי הנוחות רק מתגברים מפני שהלחץ והמשקל על עמוד השידרה שלך, עצמותייך, שריריים והרצועות שלך הולך ועולה. אין ספק שכעת הזמן לברך על כך, אם:

• הקפדת לאכול אוכל מזין במהלך ההריון
• הקפדת על פעילות גופנית במהלך ההריון
• יש לך בגדים נוחים לעבור איתם את השבועות האחרונים של ההריון
• יש לך כריות נוחות וטובות שמרפדות את גופך בשנתך

אם את חשה קושי לנשום עמוק – זה בגלל שיש לך תינוק על הסרעפת, זה סימן שהתינוק שלך כבר לא נמצא על שלפוחית השתן, ואולי לא תצטרכי לרוץ לשירותים לעיתים כל כך תכופות. זו אמנם בשורה משמחת, אולם קצרת מועד – עם חלוף הזמן, העובר שלך גדל ומתארך, ובעוד כמה שבועות, כנראה שהוא כבר ילחץ גם על שלפוחית השתן מלמטה, וגם על הסרעפת מלמעלה...

הנה טיפ עבורך - אמבטיה טובה או טבילה אחרת במים תעשה לך נפלאות – הציפה במים מבטלת את כוח הכבידה, כך שבזמן שאת שוהה במים את לא צריכה לסחוב את הבטן. העומס על השרירים והרצועות
מופחת. את יכולה לנוח מנוחה טובה. גם טיפולי מים, כמו הידרותרפיה, וואטסו, ודומיהם, יעשו נפלאות עבורך בשלב זה של ההריון.


מה קורה עם התינוק שלך?

מכיוון שתינוקך שוקל כעת לא רחוק מקילו ורבע (1250 גרם...), נהיה לו כבר קצת צפוף ברחם, והתנועות ה"גדולות" שלו (כמו סאלטות, לופים, וכדומה) יורדות במינונים. מעתה, התנועות שאת מרגישה הן בעיקר תזוזות גפיים, כשהמנח שלו נוטה לזוז רק לעיתים רחוקות, או אף בכלל לא.
מוחו וריאותיו ממשיכים להתפתח לקראת הלידה הצפויה, עצמותיו ממשיכות להתקשות, ריסיו ושערותיו ממשיכות לצמוח. התינוק שלך מתחיל להפריש הורמונים שיגרמו לגופך להתחיל לייצר חלב. ייתכן שאם תסחטי את הפטמה שלך, תוכלי לראות טיפה אחת של קולוסטרום (חלב מרוכז) מטפטפת מקצה הפיטמה.

מכיוון שסחיטת הפיטמה עשויה לשחרר בגופך הורמונים מכווצי רחם ומזרזי לידה, אנחנו לא ממליצים לך לסחוט את הפטמות חדשות לבקרים – אלא משבוע 39 והלאה...


בדיקות, טיפולים, סידורים...

שבוע שעבר היה המועד המקובל האחרון לביצוע בדיקת סכרת הריון (GCT), והחל מהשבוע, אין עוד בדיקות שגרתיות המצפות לך, פרט לבדיקות אישיות שעליהן יחליט הרופא שלך. את תפגשי את הרופא שלך (ואת התינוק שלך) אחת לשבועיים, ובין לבין , התכונני ללידה ולהורות...


נקודות לזכור לשבוע זה:

המשיכי לאכול נכון, להקפיד על תנועה ופעילות, ושתי מים מרובים.
גם עכשיו, כמו עד כה, חשוב שתקחי תוספי מזון, תוספת של ויטמינים ומינרלים בהתאם לצורך – חומצה פולית, ברזל, ואולי גם אומגה 3, שעשוי לסייע בהתפתחות המוח – המתחוללת בעיקר בשליש השלישי של ההריון.
המשיכי לעקוב אחר תנועות העובר שלך. אם את חשה ירידה בתנועותיו, שיקלי לפנות למכונים השונים לבריאות האישה לביצוע מוניטור ובדיקה שהכל תקין.

אגב, אם את לא מקפידה על שתיה מספקת, ואת חשה ירידה בתנועות העובר שלך – שתי כמה כוסות של מים או אפילו מים ממותקים (סוכר בשתיה מגיע במהירות לתינוק שלך ומשפיע על חלק מהתינוקות באופן ממריץ), שיכבי על צד שמאל, ונסי לספור לפחות שלוש תנועות – קטנות או גדולות, בחצי שעה.

צפי בסרטון התפתחות העובר שבועות 28-37: