עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה

שלחו להדפסה

שבוע 39 להריון

פורסם: 13.07.2011
ההריון שלך רשמית מסתיים השבוע, והעובר שלך מסיים לחלוטין את התפתחותו. אם יוולד עכשיו או לאחר סוף השבוע, יוולד בעיתו.

את בוודאי עייפה, מוטרדת, מאושרת, נרגשת, וחוששת, ואולי מעולם לא חווית כל כך הרבה רגשות בו זמנית. גם האימהות שלך, שתתחיל בקרוב, עשויה להיות הרפתקה שייקח לך זמן להתרגל אליה. גם התינוק שלך, שגדל ברחמך, עשוי לדרוש ממך לימוד ומאמץ, ככה שאת נכנסת לתקופה מספקת מאוד, אבל לא קלה.

לכן, נצלי ימים אחרונים אלה, גם אם את לא יכולה לישון – נוחי, שכבי ברגיעה וקראי ספר טוב או צפי בטלוויזיה, ופשוט השתדלי "להוריד הילוך" עד בוא הלידה.


האם את מוכנה ללידה?

הצירים עשויים להתחיל בכל רגע. את צריכה לדעת בשלב זה שהכל מסודר, ושאת יכולה לצאת לבית החולים בכל רגע. האם הבית, בעלי החיים, והאחריות והסידורים שהוא דורש מוטלים על מישהו כבר בזמן שתהיי בבית היולדות? אם כבר יש לך ילדים נוספים – האם סידרת להם בייביסיטר לזמן הלידה, כזה שאפשר להתקשר אליו בכל זמן? ולימים שלאחר הלידה, בהם תהיי בבית היולדות?

האם הכל מוכן לקראת התינוק? החדר שלו? המיטה / עריסה שלו מורכבת או שיש מי שירכיב אותה בזמן שתהיו בבית היולדות? האם יש לו מספיק ביגוד ראשוני, מותאם לעונה? האם דאגת לדרך לבקרה על הטמפרטורה בחדר שבו הוא יישן? (תינוקות בני יומן אינם יודעים לווסת את חום גופם ולכן הכרחי להקפיד על טמפרטורה נוחה ולבוש מתאים עבורם). אם את מתכוונת להניק בפעם הראשונה – האם את מוכנה לנסות הנקה? האם יש לך מספר טלפון של מדריכת הנקה טובה או תמיכה אחרת לעת הצורך? וכמובן – האם תיק הלידה מוכן, תכנית הלידה שלך כתובה, והמלווים שלך מבינים שנכנסת לשבוע 39?


מה קורה עם התינוק שלך?

בשבוע 39 להריון התינוק שלך כבר שוקל בממוצע 3.2 ק"ג, הוא שמנמן, וחמוד, ומוכן להיוולד. אף על פי שלידה מתחילה בהתכווצויות הרחם ובפתיחה ומחיקה של צוואר הרחם שלך, מקובל לחשוב כי התינוק הוא זה שמתחיל את תהליך הלידה, על ידי הפרשה של הורמונים, שיודיעו לגופך כי הוא מוכן לצאת לדרך...

המעיים של התינוק שלך מתמלאים בימים אלה בצואה ראשונית, הנקראת מקוניום. זו מכילה בעיקר את שאריות תכולת מי השפיר שהוא בולע ללא הפסק. באופן טבעי ובהריונות שנמשכים 40 שבועות, נדיר שהתינוק מפריש את הצואה הראשונית עוד ברחם, ועל פי רוב הפרשה של מקוניום הינה סימן למצוקה עוברית שניתן לזהותו במידה והיתה ירידת מים, ויש להתייחס אליה בכובד ראש. בהריונות ארוכים יותר (של עד 42 שבועות), הסיכוי להפרשות בעוד העובר ברחם עולה.

את מוזמנת לדבר איתו (כפי שבוודאי עשית עד כה...), ולהסביר לו כי בקרוב יוולד לעולם, אז תיפגשו לראשונה. את קולך, הוא יזהה מייד לאחר שנולד, ואת הריח שלך, הוא יסמן לעצמו מייד לאחר הלידה, ויירגע בנוכחותו – אולי לאורך כל חייו...


בדיקות, טיפולים, סידורים...

בשלב זה של ההריון, את בוודאי פוגשת את רופא הנשים שלך פעם בשבוע. אתם עוקבים אחר מצבך הבריאותי (למשל, לחץ הדם שלך, העלייה במשקל, נוכחות של חלבונים בשתן, בצקות, וכדומה), ואחרי מצב הבריאות וההתפתחות של הבן או הבת שברחמך. האם המנח שלו מתאים ללידה? האם הוא מתפתח באופן רגיל ובריא? האם חבל הטבור והשיליה ממוקמים כך שניתן לצפות ללידה ואגינלית, רגילה? האם ישנם מצבים בריאותיים או נתונים יוצאי דופן אחרים? וכדומה.

אל תשכחי להמשיך לאכול היטב, לשתות הרבה מים, להפעיל את הגוף לפי מיטב יכולתך על מנת לשמור על השרירים שלך גמישים וחזקים ככל האפשר לקראת הלידה, ולנוח כמה שרק תוכלי.

צפי בסרטון התפתחות העובר שבועות 28-37: