עבור לאתר אמהוּת - הכל על הריון ולידה

שלחו להדפסה

יחסי מין במהלך ההריון

פורסם: 19.06.2011
נושא יחסי המין בזמן הריון, מעורר פעמים רבות שאלות, תהיות, התלבטויות ומחשבות – האם ואיך מותר לקיים יחסי מין בהריון, מתי אסור, האם זה פוגע בעובר ועוד.

שינויים החלים אצל האישה במהלך ההריון

האישה חווה במהלך ההריון שינויים רבים החל משינויים הורמונליים אשר משפיעים על כלל המערכות בגוף, מצב הרוח והחשק המיני ועד לשינויים פיסיולוגיים הכוללים צמיחה של החזה והבטן, רגישות למגע, הפרשות וגינאליות ועוד.
בשבועות הראשונים להריון סובלות נשים רבות מעייפות, בחילות, הקאות וחוששות מהפלה אך ככל שהזמן עובר נרגעות הבחילות וההקאות, העייפות פוחתת וכך גם הסיכון להפלה ובמקרים רבים עולה החשק המיני.


מתי מותר לקיים יחסי מין בהריון?

כאשר ההריון תקין, ללא סיבוכים, ללא דימומים או הוראה מהרופאה מותר ואף מומלץ לקיים יחסי מין במהלך ההריון.


מתי אסור לקיים יחסי מין בהריון?

קיימים מספר מקרים בהם מומלץ להימנע מקיום יחסי מין במהלך ההריון אלא אם הרופא הורה אחרת.
במקרים של שילייה נמוכה/ שיליית פתח, דימומים במהלך ההריון, נשים בעלות היסטוריה של הפלות חוזרות, מקרים של אי ספיקת צוואר הרחם, כאשר יש צירים מוקדמים, בזמן שמירת הריון, מחיקה של צוואר הרחם, במידה ויש כאבי בטן ו/או התכווצויות, אם לאחד מבני הזוג יש מחלת מין כגון הרפס וכאשר ניתנת הוראה על ידי הרופא.


תפיסת האישה את גופה במהלך ההריון

ההריון מביא עמו המון שינויים פיסיולוגיים החל מגדילת הבטן, גדילת החזה, עלייה במשקל, עייפות רבה, רגישות כתוצאה מההורמונים המשתוללים ועוד.
כתוצאה מהשינויים הללו משתנה אצל חלק מהנשים הדימוי העצמי וכיצד הן תופסות את גופן במהלך ההריון.
יש נשים שאוהבות את גופן יותר במהלך ההריון – החזה הגדול והמלא, הבטן העגלגלה והמתוחה, העור הקורן, השיער המלא וכו'.

יש נשים שרק המחשבה על גופן בהריון גורם להן לדכאון ולתחושה לא טובה. הן עדיין זוכרות את המשקל העודף מההריון הראשון שטרם הצליחו להוריד, את סימני המתיחה, את הבטן הגדולה, החזה הכואב ואינן מסוגלות לראות את היופי שמעבר לכך.

כמו הנשים כך גם הגברים, יש גברים שמאוד אוהבים את גופה ההריוני של בת זוגם וחושבים כי זהו הדבר היפה והמושך ביותר שקיים ולעיתים המשיכה בתקופת ההריון אף גבוהה יותר מאשר בתקופות רגילות.
יש גברים שמסתכלים על אישה בהריון בצורה ביקורתית יותר ומקבלת פחות ואף מוצאים את עצמם לא נמשכים לאישה שלידם, זה יכול להיות בגלל עודף משקל קיצוני, שיעור יתר, חזה גדול מדי או בגלל שהאישה עצמה אינה אוהבת את עצמה ומשדרת להם זאת.


גברים ויחסי מין במהלך ההריון

אמנם הגברים אינם חווים את ההריון בצורה פיסית מבחינה אישית אך גם הם עוברים תהליך שמלווה אותם לאורך חודשי ההריון.
בקרב גברים קיימים חששות רבים בכל הנוגע לקיום יחסי מין במהלך ההריון החל מחשש לפגיעה בעובר כתוצאה מחדירה, זיהום הנרתיק או הפעלת לחץ על בטן האם, לעיתים הגברים אינם אוהבים את גופה ההריוני של בת זוגם ונרתעים ממנו – ממגע בו, המחשבה כי העובר "מסתכל" עליהם ולעיתים אף קנאה מסויימת על כך שתשומת לבה של האישה מופנה לרוב לעובר ולהריון.

אישה שאוהבת את גופה ואת השינויים החלים בו במשך ההריון משפיעה בצורה חיובית על יחסו של בן זוגה למין והרצון שלו בקיום יחסי מין עמה במהלך ההריון בעוד שאישה אשר אינה מקבלת באהבה את השינויים החלים בגופה תרתיע את בן זוגה ויכול להיווצר נתק מוחלט ואי קיום יחסי מין לאורך כל חודשי ההריון ולעיתים אף מספר חודשים לאחר הלידה.


המלצות ליחסי מין טובים ומהנים בתקופת ההריון


ותזכרו שהריון הוא רק 9 חודשים.